Zwevende plank in de keuken

Op zoek naar een blikvanger voor in de keuken? Dan kunnen zwevende wandplanken een mooie optie zijn. Een zwevende plank in de keuken is ideaal voor het laten zien van uw mooiste keukenaccessoires en het zorgt voor een natuurlijke, maar ook ruimtelijke sfeer. Omdat zwevende wandplanken tijdloos zijn blijven ze erg populair. In deze blog laten we drie ideeën zien ter inspiratie!

1. Monteer een zwevende wandplank in een keuken nis.

In een nis worden zwevende planken geïntegreerd in de keuken. Een prachtige plek voor een hangplant, kookboek en andere spulletjes voor in de keuken. De zwevende wandplanken op de foto’s hieronder (kleur Pure) zijn alleen aan de achterzijde van de wandplank gemonteerd. Nismontage aan de zijkanten is met de verstelbare plankdragers die we gebruiken niet direct nodig. Met een draaggewicht van 15 kg. Is dit doorgaans meer dan voldoende. 

Zwevende plank in keuken
zwevende planken in keuken

2. Plaats een zwevende plank in de keuken i.p.v. bovenkastjes

Een lege keukenmuur boven aan aanrecht inrichten? Met een zwevende wandplank creëert u een ruimtelijke uitstraling en een mooi plekje voor bijvoorbeeld voorraadpotten, fotolijsten, kruiden of koffiekopjes. Bij Doornewood leveren we massief eiken wandplanken die standaard behandeld zijn met monocoat olie. Dit betekent dat een zwevende wandplank vlek- en spatwaterdicht is. Het mooie is dat u kunt kiezen uit 5 kleuren (White, Pure, Natural, Dark Oak of Black). Hiermee kunt u de zwevende plank afstemmen op de kleur van de keuken. De zwevende planken op onderstaande foto’s zijn uitgevoerd in de kleur Natural.

zwevende plank in keuken
zwevende wandplank in de keuken

3. Kies voor een zwevende keuken plank met verlichting

Op aanvraag maken we af en toe zwevende wandplanken met verlichting. Dit is erg handig boven een aanrecht en het oogt netjes afgewerkt. Let wel op dat bij een zwevende wandplank met verlichting een stopcontact in de buurt moet zijn. 

zwevende wandplank met verlichting

Tot zo ver onze tips, bekijk via onderstaande knop de zwevende wandplanken in onze webshop!
Bij vragen, schroom niet om contact op te nemen via het contactformulier.